Åben i dag: 10 - 20

Herning Højskole

Herning Højskole


Kunstnerisk udfoldelse på højt plan

Herning Højskole blev grundlagt i 1961 som en folkehøjskole i Birk af de tre Damgaard brødre, Aage Damgaard, skjortefabrikant, iværksætter og kunstsamler, Mads Damgaard, fabrikant og politiker, og Knud Damgaard, politiker, redaktør, og konsulent. De ønskede at oprette en højskole for industriens ansatte for at fremme udviklingen i tekstilbranchen. Højskolen blev nedlagt i 2007 og bruges i dag til forskellige formål, særligt indenfor kunst, kultur, og andre rekreative aktiviteter, men allerede før nedlæggelsen var der gjort plads i to atelierer på øverste etage til kunstnerisk udfoldelse for unge på højskolen i form af blandt andet malerkunst, billedhugning, forfatning, komponering. Således har Herning Højskole siden begyndelsen haft sin association med kunst og kultur, noget som varer ved den dag i dag i både de events, der kan opleves i bygningen, og det unikke interiør design inde i bygningen. Det unikke arkitektoniske design følger brutalismens traditioner om skarpe kanter og u-pudset beton, en stil med stor fremgang mellem 1953 og 1967 som kan ses flere steder i Herning by, blandt andet Herning Banegårds store hovedbygning.

Bygningerne tilknyttet Herning Højskole skiller sig ud i det flade landskab med sit højhus på 14 etager omgivet af flade et-etagers bygninger. Herning højskole er et modernistisk hovedværk tegnet af Tyge Arnfred og Viggo Møller-Jensen og er i dag fredet. Grundet at bygningen ikke bruges som højskole efter nedlægningen kendes bygningen også som HH Herning og kendes ofte som et ikonisk landmærke for Herning by.

For mere info om Højskolen klik her.

 

På Herning Højskole kan man opleve Open Call værker i forbindelse med Socle du Mondes ‘Danish Open’. For at lære mere om Socle du Mondes Open Call event klik her.

 

Kunstnere som kan opleves her

DANISH OPEN |  KUNSTNER LINK  |  KUNSTNER LINK


 

Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: