Åben i dag: 10 - 20

Berlinde De Bruyckere

Berlinde De Bruyckere

Det groteske og det skrøbelige mødes i en amalgamation af det sårbare liv og brændende passion når belgiske kunstner, Berlinde de Bruyckere (1964–) bygger sine fantastisk livlige skulpturværker. De Bruyckere begyndte for alvor at skabe hendes kunstværker i 1990’erne hvor hun brugte draperede uldtæpper til at symbolisere tryghed og sårbarhed. Hun bevægede sig da videre til voks og pels for da at skabe formløse væsener og ansigtsløse kroppe i en naturtro og ubekvem forstand.

Råt og skrøbeligt

Nu som en anerkendt moderne kunstner har Berlinde de Bruyckere udvidet sin praksis og kunstneriske stil til at inkludere hendes berømte hesteskulpturer og forvrængede menneskeskulpturer. Visuelt er de ofte groteske, ubehagelige, skrøbelige, og rå, som magre skikkelser pakket ind i ganske start hud der giver en følelse af ubehag, usikkerhed, og en helt slående association til livet og døden. Et af hendes mest kendte værker er hendes udstilling af fem døde heste, hængt op som en kommentar på første verdenskrig og udstillet på In Flanders Fields Museet.

At forstå det uforståelige

Hendes betagethed af kroppen som en hjælpeløs eksistens skal ikke ses som noget, der skræmmer eller skaber utryghed, men rettere det smukke i dens sårbarhed og ærlighed. I sammenhæng med skrøbelighed fremkommer da også ømhed og beskyttelse, samt dualiteten omkring kærlighed og smerte. De Bruyckere eksperimenterer med menneskets medfødte trang til at forstå hvad de ikke forstår og give mening til det meningsløse, og dette ses tydeligt i hendes uforglemmelige og iøjnefaldende skulpturer.

 

 

Værker af Berlinde de Bruyckere er udstillet her:

Tekstilmuseet


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: