Åben i dag: 10 - 20

Bjørn Poulsen

Bjørn Poulsen

Med en sans for usædvanlige former og utilregnelige energier er Bjørn Poulsen (1959–) en hel unik og inspirerende dansk kunstner, som med sine iøjnefaldende figurer i forskellige materialer, former, og farver, driller sanserne og pirrer nysgerrigheden omkring, hvad de fantastiske former betyder. Poulsen er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og har siden midten af halvfemserne skabt værker præget af en kropsrelateret ekspressivitet med knopskydninger, udvækster og huller. Han benytter hvad kan siges at være en slags molekylær struktur, der på en og samme tid tager afsæt i minimalisternes formreduktioner og repetitioner og gør op med dem i en legende og fri improvisation.

Kaos der skabte kunst

Poulsens kunst er reflekteret i hans turbulente opvækst, noget som ses i de symbolske associationer til utilregnelighed og kaos, til det uventede og det spændende. Efter at have brudt med autoritære styrker blev det den bohemeagtige frihedstrang i ham, der gik videre til at bane vejen for den kunst han skaber i dag. Som ivrig kunstskaber er han ofte i gang med nye kreationer og finder et særligt hjem i hans studie i København.

Nye principper og nye former

Bjørn Poulsen har tidligere haf arbejdet mere med klassiske materialer så som bronze og sten, og har generelt været inspireret af mytologiske og historiske figurer, såsom Marsyas, Sebastian, og Prometheus. I nyere tid er han gået videre til at benytte hovedsageligt keramik, og motiverne har udviklet sig til at være betydeligt mere geometriske og med formprincipper som kugler og firkanter som deres centrale punkt. Disse farverige skulpturer med huller, udvækster, og svulmende former giver ofte associationer til legetøj, der kæmper en brav kamp mod tyngdeloven og sindets forventninger af hvilke former materialet normalt ville tage.

 

 

Værker af Bjørn Poulsen er udstillet her:

HEART – Museum of Contemporary Art


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: