Åben i dag: 10 - 20

Carl-Henning Pedersen

carl-henning-pedersen-yellow-black-mask-picture300dpi

Carl-Henning Pedersen

Carl-Henning Pedersen blev født i 1913 i København, Danmark. Hans familie tilhørte arbejderklassen og Carl-Henning Pedersen voksede op med et stærkt politisk engagement. Som ung drømte han om at blive komponist eller arkitekt. Et ophold på Den Internationale Højskole i 1933 fik imidlertid afgørende betydning for hans fremtid. Her mødte han Else Alfelt (1910-1974), og hun introducerede ham til malerkunsten. Parret blev gift året efter og i 1936 debuterede de begge på Kunstnernes Efterårsudstilling i København.

Carl-Henning Pedersen var også med, da den legendariske Cobra-bevægelse blev dannet i 1948. Her fandt han ligesindede kunstnere, der delte hans idéer om en kunst baseret på frihed, fantasi og spontanitet. Carl-Henning Pedersens udstillingsaktiviteter tog til op igennem 50’erne og hans internationale gennembrud kom i 1962, hvor han var Danmarks officielle repræsentant på Vnedig-Biennalen.

Pedersen er ikke uden grund blevet karakteriseret som eventyrets maler, hans billedverden befolkes med væsener, der synes at være af en anden verden – magiske og fortryllende. Carl-Henning Pedersens ekspressive og spontane maleri er rundet af det moderne abstrakte maleri – men ingenlunde forestillingsløst. Den billedverden, som han har dyrket fra første færd, er karakteriseret ved at rumme en række figurer som sammensættes i stadig nye konstellationer: mennesker, fugle, sole, heste, skibe.

carl_henning_pedersen_portrait

 

Socle du Monde Biennale 2017 is supported by: