Åben i dag: 10 - 20

ILIA & EMILIA KABAKOV

Toilet OnThe River,.

ILIA & EMILIA KABAKOV

Ilya & Emelia Kavakov

Ilya Kabakov (f. 1933, Rusland) & Emilia Kabakov (f. 1945, Rusland)

Ægteparret Ilya og Emilia Kabakov bor og arbejder i dag i Long Island, USA, men de er begge født og opvokset i det daværende Sovjetunionen. Deres sovjetiske baggrund former deres arbejde og værker, men værkerne taler i høj grad til almindelige menneskelige og universelle forhold. Siden slutningen af 1980’erne er deres værker skabt i et samarbejde mellem de to kunstnere.

Deres værker er ofte baseret på interaktionen og mødet mellem hverdagsobjekter og mere konceptuelle elementer. De skaber miljøer, der sammenstiller dét, vi kender fra hverdagen, med mere abstrakte fænomener eller elementer.

Ilya er uddannet ved VA Surikov Kunstakademi i Moskva. I 1950’erne arbejdede han som børnebogsillustrator og var en del af en gruppe konceptuelle kunstnere i Moskva, der arbejdede uden for det officielle sovjetiske kunstsystem. Fra 1988 begyndte Ilya at arbejde med sin kommende hustru Emilia (gift i 1992). Emilia er født i Sovjet i 1945. Hun gik på Musikkonservatoriet i Irkutsk udover også at studere Spansk sprog og litteratur på universitetet i Moskva Hun flyttede til NY i 1975, hvor hun arbejdede som kurator og kunsthandler.

Året efter de blev gift, i 1993, repræsenterede parret Rusland ved den 45. Venedig Biennale med en installation i Den Røde Pavillon.

Kunstneren deltager i:
Kap. 3 – Painting with Time and Space: From ZERO to today

Socle du Monde Biennale 2017 is supported by: