Lukket i dag.

Joël Andrianomearisoa

Joël Andrianomearisoa

Flertydigt og mystisk, kærlighed hånd i hånd med vemod, således vil man opleve de mørke og dragende værker af malagasiske samtidskunstner, Joël Andrianomearisoa (1977 –). Først uddannet på kunstskole på Madagascar, Andrianomearisoa oplevede hans store kunstneriske udvikling da han i Frankrig fokuserede hans uddannelse mod arkitektoniske studier på École spéciale d’architecture i Paris. Med både dyb kunstnerisk sans, imponerende håndværk, og strukturel forståelse skaber Andrianomearisoa en melankolsk og inderligt følelsesladet sanseoplevelse i hans mørke tekstilværker.

Følelsesladede modsætninger

Kærlighed er intet uden følelse, og følelse er endnu mindre uden kærlighed – sådan leger Andrianomearisoa med den komplekse følelsesoplevelse der reflekteres i hans værker. Varme og inderlighed møder en skrøbelig kulde, der i en isoleret verden af dysterhed og usikkerhed også inviterer til blødhed og vidunder. Andrianomearisoas kunst er en refleksion af geografisk og spatial frigørelse og fangenskab, rumlige begrænsninger giver plads til ligeligt symboliseret frihed i værkernes og beskuerens placering. Skarpe kanter og stærkt lys skaber skygger og lysreflektioner, der giver associationer til det urbane og harske metropolitansk arkitektur, samtidig med bløde materialer og levende former skaber tanker om liv, følelser, og frihed – en sanselig oplevelse af den urbane by og dens åndende liv inden i. 

Veletableret og verdensrejst

Som veletableret moderne- og konceptkunstner har Andrianomearisoas værker set adskillige respektable udstillingssteder over hele kloden, både som solo og gruppeudstillinger, og udstillede den første Madagascar Pavillion nogensinde ved Venedig Biennalen 2019. Hans kunst kan opleves blandt andet i Paris, Washington, og New York, og han har siden 2001 forfattet 10 bøger omkring kunst, kunstteori, og hans egne værker, mange med poetiske fortolkninger af hans storslåede og mystiske kunstværker.

 

Værker af Joël Andrianomearisoa er udstillet her:

Tekstilmuseet

 


 

Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: