Lukket i dag.

Kari Anne Helleberg Bahri

Kari Anne Helleberg Bahri

Nyere samtidig kunst i Skandinavien reflekteres i norske Kari Anne Helleberg Bahri (1975–), som en af nutidens store kvindelige skulptører. Med afspejlinger i Arte Povera bruger Bahri ydmyge materialer til at skabe hendes fantastiske bløde skulpturer. De fleste af hendes værker består af tekstil, som regel i form af tøj. Dette inkluderer aflagte skjorter, trøjer, bukser, handsker, endda hendes eget aflagte tøj bruges i disse innovative skulpturer. 

Tøj der afspejler menneskets identitet

Bahri er uddannet indenfor grafisk design, makeup, og kostumedesign på Oslo National Academy of the Arts og er vokset op i med en kunstnerisk baggrund. Hun ønsker at undersøge det menneskelige og dets direkte forbindelse til de klæder, som mennesket ifører sig. Hvad betyder tøj egentligt og hvordan afspejler menneskets identitet sig i det arbitrære stof de pakker sig selv ind i? Bahri er interesseret i tøjets historie, ikke nødvendigvis hvordan en skjorte er kommet til, men hvilken historie den holder sammen med det menneske, der bar det inden det blev til kunst. 

Det bekvemte versus kaosset

Der kan være noget ubehageligt i at se objekter, som man ellers er sikker på skal se ud på en bestemt måde og bruges på en bestemt måde, systemerne vi kender er vigtigere end man skulle tro. Dette er den ro, som Bahri vælger at bryde med – kaosset i at tage det bekvemte fra det kendte og forme til noget ukendt, dette er grunden til at man ikke kan slippe blikket fra Bahris fantastiske og tankevækkende skulpturer.

 

Værker af Kari Anne Helleberg Bahri er udstillet her:

Tekstilmuseet


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: