Lukket i dag.

Maria Roosen

Maria Roosen

Når det blot er fantasien, der sætter grænser, er det meget lidt der er umuligt for Hollandske skulptør, Maria Roosen (1957 –). At transformere et materiale til at ligne noget helt andet er nemlig hendes speciale, og med de runde og bløde former skabt af hårde materialer, kan man næppe undgå at tvivle om hvad man i sandhed iagttager når det kommer til Roosens værker.

Energi i solid form

Roosen er skulptør, men det er ikke kantede former eller store metalfigurer hun skaber. I stedet udforsker Roosen begrænsningerne og mulighederne i hårde, umodellerbare materialer, og former dem til bløde, runde, og yppige figurer, der sjældent ligner, at de er skabt af materialer som glas og keramik. Hun startede med en interesse i glaspustning da hun ville fremmane den flydende effekt af akvarelmaling i glas. Dette blev da til den kunstform som Roosen selv kalder “energi i solid form”, og som nu er en fundamental del af Roosens kunst. 

Glas i uforudsigelige former

Det er ikke blot akvarel, som Roosens værker afspejler – en langt mere central del af kunstnerens billedsprog er afspejlet i mennesket og livet, kroppens former og organer, alt formet i solidt glas. De svulmende former og sarte farver skaber motiver, der er provokerende, inspirerende, og til tider grænsende til vulgære, men uden tvivl umulige at tage øjnene fra. Roosens talent for glaspustning har banet vej for adskillige pragtfulde værker og, grundet den til tider uforudsigelige måde smeltet glas agerer, er selv umiddelbare fejl også en vigtig del af Roosens sprudlende og bemærkelsesværdige kunstværker.

 

Værker af Maria Roosen er udstillet her:

Tekstilmuseet


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: