Lukket i dag.

Muriel Gallardo Weinstein

Muriel Gallardo Weinstein

Kulturelle, geografiske, og sociale forskelligheder væves sammen når tyske interdisciplinære kunstner, Muriel Gallardo Weinstein (1980 –), skaber sine imponerende og sprudlende tekstilværker.  Hendes ikoniske vævede kurve er lige så iøjnefaldende som de er tankevækkende, med symbolik der tager henblik i mangfoldighed og antropologi giver de et indblik i kulturforskelle og hvilke smukke resultater der kan komme af at lade disse forskelle mødes.

Diversitet i hver fiber

En af de yngste kunstnere i Socle du Monde, Weinstein lader sin kunst reflektere koncepter som psykologi, filosofi, og antropologi og bruger hendes værker til at teoretisere og skabe narrativer omkring spatial virkelighed og brud mellem det forventede og det uforudsigelige. Hendes valg af materialer udfordrer den form de forventes af tage, og kan forekomme i flere typer, mest kendt værende de farverige og varierende stofbånd, som Weinstein binder sammen til kurve og andre tekstilværker. De farverige bånd finder hun blandt forskellige etniske grupper og lokalområder rundt omkring i Berlin, og når de da væves sammen afspejler den færdige kurv de levende etniske folkegrupper, som findes i den tyske hovedstad. 

Akademisk håndværk

Trods hendes relativt korte kunst karriere er Weinstein allerede etableret som en skelsættende og indflydelsesrig kunstner, med adskillige udstillinger rundt omkring i Europa. Med ekstensiv akademisk uddannelse og intellektuel fremgangsmåde kan Weinsteins skarpe forståelse af verden og dets befolkninger ses i hendes varierede og imponerende artistiske håndværk. 

 

Værker af Muriel Gallardo Weinstein er udstillet her:

Tekstilmuseet


 

Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: