Åben i dag: 10 - 20

YAYOI KUSAMA

kusama

YAYOI KUSAMA

Den japanskfødte kunstner, Yayoi Kusama, er verdenskendt for sine universer, der omgiver og omslutter os i farvestrålende og enorme, nærmest uendelige mønstre.

Kusamas fascination af uendeligheden som motiv løber gennem hele hendes kunstneriske virke, og hun oversætter det til forførende overflader og værker bestående af flere lag og dimensioner. Det er onament på ornament – en overfladens kunst, der dog er alt andet end overfladisk. Allerede som 10-årig begynder Kusama at male polkaprikker og net– motiver som kontinuerligt har været kendetegnende for hende.

I 1957 rejser Kusama til USA, hvor hun arbejder med mange forskellige typer medier og udtryk og hun udstiller store malerier, bløde skulpturer og installationer med spejle og elektrisk lys. Kusamas første europæiske udstilling er Monochrome Malerei (1966), hvor hun udstiller side om side med internationalt anerkendte kunstnere som Lucio Fontana, Yves Klein, Piero Manzoni og Mark Rothko.

Kusama skaber til Venedig Biennalen i 1966 Narcissus Garden, et udendørs værk bestående af 1500 spejlende plastikkugler, placeret på jorden i en park. Kunstneren sælger kuglerne enkeltvis for 2 dollars stk. men stoppes af biennalens komite. I 1993 repræsenterer Kusama officielt Japan ved den 45. Venedig Biennale. I dag har den avantgardistiske skulptør, maler og forfatter base i Tokyo.

Kunstneren deltager i:
Kap. 3 – Painting with Time and Space: From ZERO to today

Socle du Monde Biennale 2017 is supported by: