Åben i dag: 10 - 20

Kapitel 3: PAINTING WITH TIME AND SPACE: FROM ZERO TO TODAY

keisukewisennepix300dpi-2

Kapitel 3: PAINTING WITH TIME AND SPACE: FROM ZERO TO TODAY

Vi bevæger os uden for museumsrummet og bruger parkerne omkring HEART til at udstille installationer, der folder sig ud i tid og rum. Alle værkerne er skabt af nulevende kunstnere, nogle var en del af den oprindelige ZERO-bevægelse og andre er yngre kunstnere, der arbejder videre med traditionerne fra ZERO.

I landsskabet finder vi blandt andet Herman De Vries’ Hemmelige Have (Secret Garden), hvor vi mødes af en lukket, rød murstensvæg med en gitterlåge, der ikke kan åbnes. Den indelukkede have er naturens eget værk – vi kan ikke røre den, påvirke den eller bevæge os gennem den – vi kan blot se på, mens naturen folder sig ud. Ikke langt derfra står Heinz Macks nærmest usynlige spejlsøjle, der falder i ét med sine omgivelser og kun tøvende giver sig til kende for beskueren. Værket leger med vores fornemmelse af rummet og omgivelserne – og inddrager omgivelserne som en væsentlig del af værket.

Samlet for værkerne i kapitlet er, at kunstnerne bruger naturens universelle elementer som materiale eller inspiration. De udfordrer jorden, solen, månen og stjernerne ved at arbejde med vind, lys og vand. På den måde viser kapitlet udviklingen fra ZERO til i dag i en kunst, der ikke blot folder sig ud i tid og rum, men også bruger tiden og rummet som centrale elementer i kunsten.

Kunstnere::

Christian Megert
Conrad Shawcross
Eva Steen Christensen
Heinz Mack
Herman De Vries
Ilja & Emilia Kabakov
Keisuke Matsuura
Kimsooja
Mahsa Karimizadeh

Nanda Vigo
Paul van Hoeydonck
Sadamaso Motonaga
Tomás Saraceno
Yayoi Kusama
Zoro Feigl

Socle du Monde Biennale 2017 is supported by: