Åben i dag: 10 - 20

TEKSTILMUSEET

TEKSTILMUSEET

Tekstilindustrien har formet det midtjyske område – og gør det stadig i dag. På museet får både store og små indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen – og identitet og udvikling til Midtjylland. På museet kan man opleve, hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950erne, skabte jobs og vækst, og fik det midtjyske til at boome for i sidste ende at sætte Danmark på verdenskortet. De mindste kan komme i underholdende arbejde på ‘Børnefabrikken’, og familien kan opleve Hammerum-pigen, som er mere end 2000 år gammel. Om onsdagen kan man opleve lyde og lugte fra en gammeldags fabrik, når de frivillige starter de gamle maskiner op for at give et fantastisk autentisk indblik i, hvordan den midtjyske tekstilindustri så ud for omtrent 70 år siden.

Et blik ind i Hernings historie

Museets ydre er opbygget inden i den gamle tekstilfabrik, Herning Klædefabrik, og huser endnu de gamle lokaler fra de største tider i fabrikkens stortid, og i spinderihallen står der de gamle maskiner og væve, som dengang blev brugt på fabrikken. Med fokus på Midtjylland og det særlige tekstilindustri boom, der skete i 1950erne, er den permanente udstilling Made in Midtjylland et særligt interessant indblik i Hernings tekstilindustri sådan som den påvirkede ikke blot lokalområdet eller Danmark, men satte et præg på resten af verden. Udviklingen fra de små systuer baseret i små kældre rundt omkring i Herning, til de enorme fabrikker, der udfoldede sig i byen efterfølgende, er en unik og fascinerende oplevelse, som alle kan nye, om de er kendte med Herning og byens historie, eller blot vil opleve, hvordan det var at leve i en særligt vigtig tid i Danmarks kulturhistorie.

Café, shop, og særudstillinger

Udover de betagende permanentudstillinger så byder Tekstilmuseet også på en skøn café og en dejlig shop med spændende gaveidéer og souvenirs for folk i alle aldre. Løbende vil man desuden kunne opleve særudstillinger, som bland andet består af udstillinger med ‘dronningestrik’ fra Den Store Strikkedyst, eller Danmarkshistorie fortalt gennem håndværk og fællesskab. Hvad end man er til, byder Tekstilmuseet på en lang række spændende oplevelser for hele familien, som kan både underholde og informere.

Vil du vide mere om Herning Tekstilmuseum? Klik her og læs mere.

 

Kunstere som kan opleves her

Kari Anne Helleberg Bahri  KUNSTNER LINK  |  KUNSTNER LINK

 

Socle du Monde Biennale 2021 er sponsoreret af: