Åben i dag: 10 - 20

FAQ

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål:

 

Hvornår foregår Socle du Monde biennalen?

— Socle du Monde 2021 – Welcome My Friends to the Show that Never Ends åbnede dørene til Danmarks største biennale d. 12. juni 2021 og varer helt indtil d. 31. oktober 2021.

 

Hvad er en ‘biennale’?

— En biennale er en udstilling indenfor kunst eller musik, der sker hvert 2. år eller to gange om året. Ordet stammer fra det italienske ‘biennial’, hvilket betyder hvert andet år, og bruges oftest til at beskrive større, internationale kunstudstillinger. Blandt de meste kendte biennaler er Venice Biennale, São Paulo Art Biennial, Helsinki Biennial, og Shanghai Biennale. Der findes triennial og quadrennial, som henholdsvis sker hvert tredje og hvert fjerde år.

 

Hvorfor ‘Socle du Monde’?

— Socle du Monde biennalen er blandt andet en hyldest til den skelsættende og revolutionerende moderne kunstner, Piero Manzoni, som i sin tid skabte både forundring og foragt med sine abstrakte og til tider chokerende værker. Som en af de mest definerende og inspirerende kunstenere indenfor Arte Povera, der i sandhed omfatter konceptet af biennalen som en fejring af verden og mangfoldigheden, står Manzoni nu som et figurhoved for Socle du Monde biennalen, opkaldt efter et af hans mest ikoniske værker af samme navn.

 

Hvor foregår Socle du Monde biennalen?

— Biennalen er en samling af udstillinger og ‘Scener’, spredt ud over flere venues og lokationer. Derfor kan man opleve biennalen ikke blot hos HEART, men også Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museum, Herning Tekstil museum, Deep Forest Art Land, Herning Højskole, Skt. Johannes Kirke, Herning City, og Birk Centerpark. Læs mere om hver scene og hvilke kunstnere du kan opleve her.

 

Hvordan kan jeg opleve biennalen?

— Socle du Monde er bedst oplevet ved at besøge hver venue under biennalen og ved at følge historien gennem Prologen (Scene 0) til Scene 7. Socle du Mondes hjemmeside kan give alt info omkring de forskellige Scener, udstillinger, og kunstnere. Der er dog ikke nogen fast rækkefølge man skal besøge venues i, det er op til hver besøgende at bestemme, og man kan vælge at tage beslutningen ud fra hvilken kunstner der fanger gennem kunstnerlisten her, eller hvilke venues der ser interessante ud ved at besøge listen over Scener her. Biennalen kan opleves over flere dage i besøgendes eget tempo, men vi foreslår, give sig god tid hos hver venue, da der udover biennalen også er andre fantastiske oplevelser og udstillinger at opleve i de deltagende venues.

 

Hvad betyder “Scener” i Socle du Monde?

— Socle du Monde – Welcome My Friends to the Show That Never Ends består af i alt 8 Scener, som skaber en kronologi for Socle du Monde og kunsthistorien i Herning og Birk. Disse Scener lader besøgende opleve begyndelsen i Anglifabrikken, til nutidens sprudlende kunstverden – og endda et indblik i fremtiden, hvor fællesskab og sammenhold åbner op for endnu et skridt ind i kunstverdenens mageløse udvikling i Herning omegn og resten af Danmark. Scener indebærer forskellige venues og kunstnere alt efter, hvilken historie det givne Scene fortæller. Der er ingen regler for, hvilket Scene bør opleves først, men de kan hver især opleves som et selvstændigt glimt ind i den unikke historie, som hver Scene fortæller.

Hver Scene i Socle du Monde biennalen er farvekodet ud fra Paul Gadegaards karakteristiske farver. Du kan altid identificere Scenen ud fra, hvilken farve den har:

  Prologen

  Scene 1

  Scene 2

  Scene 3

  Scene 4

  Scene 5 & 6

  Scene 7

 

Hvad er Arte Povera?

Arte Povera (‘fattig kunst’) var en indflydelsesrig kunstbevægelse i Italien mellem de sene 1960’ere til 1980’erne, der centrerede omkring efterkrigstidens manglende ressourcer i Italien, samt en refleksion på de højere magter, som var skyld i fattigdommen gennem hele landet. Derfor var det en central del af Arte Povera kunst at benytte ydmyge og “billige” materialer og transformere dem til mere end deres originale værdi. Der findes kritik af begreber som industrialisme, kapitalisme, fascisme, og materialisme i Arte Poveras kunst. Arte Povera værker kan ses i Socle du Mondes Scene 1 – The Past, som en hyldest til begyndelsen og det, der bragte os til hvor vi er nu.

Vil du vide mere om Arte Povera kunstbevægelsen så klik her.


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: