Åben i dag: 10 - 20

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum


Sprudlende farvespil og mystiske figurer

 

Indviet i 1976 og med endnu en tilbygning i 1993, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museet er en fantastisk farverig øjenfanger i Hernings bybillede og en helt utrolig samling af Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts kunstværker. Museet holder mere end 6000 værker af de to kunstnere, fordelt over museets runde hovedbygning og den tilbyggede prismebygning. Bygningen er yderst iøjnefaldende, da hele ydersiden er belagt af keramiske fliser, med motiver personligt malet af Carl-Henning Pedersen, og også prismebygningen er belagt med Carl-Henning Pedersens malerier, med to sider belagt med farverige fliser, og én glasvæg.

Museet er knyttet til de omkringliggende bygninger, og har på Angligårdens runde bygnings indre mure belagt samtlige overflader med det kontinuerlige værk “Fantasiens leg om livets hjul”, malet af Carl-Henning Pedersen i 1966-1968 på hundredvis af keramiske fliser. Bygningen er populær at besøge da den udover det fantastiske kunstværk også har et utroligt klart ekko af enhver lyd i gården, hvilket blot forstærker den magiske forunderlighed og liminalitet, som Carl-Henning Pedersens sprudlende fantastiske værk reflekterer.

Som en del af Socle du Mondes Scene 0 vil Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museet byde på en historisk udstilling med fokus på Hernings dybe knytning til tekstilindustrien og den unikke kunstudfoldelse, der skete i Herning og Birk da Sven Dalsgaard, Robert Jacobsen, Paul Gadegaard og ikke mindst Piero Manzoni udførte deres fantastiske værker. Udstillingen vil række over Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museet, Anglifabrikken, samt Angligården, som en hyldest til de kunstnere og de værker, der først satte Herning på landkortet som en blomstrende kunstby. Samtidig med at besøgende kan nyde synet af unikke værker, der på interessant vis reflekterer tekstilindustrien som Herning kendtes for i 1980’erne, så byder Scene 0 på en fabelagtig historie om, hvordan disse udvalgte kunstnere gennem deres eksperimentelle kunstudfoldelser formåede at få tekstilindustrien og kunsten til at indgå i den harmoni som deres værker nu symboliserer.

For mere info omkring Carl-Henning og Else Alfelts Museum klik her

 

Kunstnere som kan opleves her

ASGER JORN  |  CARL-HENNING PEDERSEN  |  PIERO MANZONI  |  SVEN DALSGAARD


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: