Åben i dag: 10 - 20

Charles LeDray

Charles LeDray

Den yderst talentfulde, New York-baserede skulptør, Charles LeDray (1960–) er en kunstner, hvor man rigtig skal til at hive forstørrelsesglasset frem. LeDray er en af de mindre højtråbende kunstnere, men han er ikke desto mindre en sand mester i sit håndværk og dette kan tydeligt mærkes når man betragter hans fantastiske miniature skulpturer.

Øje for detaljer

Hvor andre finder kunsten i det majestætisk store, lægger LeDray vægt på detaljerne. Som miniaturebilleder af virkelighedens hverdagsliv former LeDray små kopier af velkendte hverdagsgenstande, alt kreeret med præcise detaljer – en bøjlestang fyldt med miniature jakker, et stykke fortov fyldt med bittesmå bøger, eller en blomsterkrans, perfekt formet ud i en knogle. Når man iagttager de fysisk små værker er der ingen tvivl om den enorme mængde tid og arbejde, der går i hvert af LeDrays kreationer.

Verden som den ser ud – men i miniatureform

Selvom megen mening kan findes i hans samtidige værker med kommentarer på konsumerisme og tilknytningen til det kendte, giver LeDray selv ikke megen hjælp til tolkningen af hans værker. I stedet opfordrer han beskueren til selv at lave sine egne fortolkninger af værkerne. De er ikke lavet til at være yndige eller ‘nuttede’ at se på, selvom de selvfølgelig gerne må tolkes sådan. I stedet viser de verden som den er, blot i miniatureform, et udsnit af en væg med en hængende gulvmoppe, som taget ud af hjørnet af en pedels værksted. Der lægges ikke skjul på de brune skjolder på væggen eller fnuldere i hjørnet. Således portrætterer LeDray verden som den er, i små og bemærkelsesværdige skulpturer, uden at pynte på sandheden bag dem.

 

 

Værker af Charles LeDray er udstillet her:

 Tekstilmuseet


 

Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: