Åben i dag: 10 - 20

Emilio Prini

Emilio Prini

En oplevelse, et øjeblik, der bliver til kunst, et medium der strækkes til sit yderste, sådan udfordrede italienske kunstner, Emilio Prini (1943-2016), konceptet omkring opfattelse, oplevelse, og forholdet mellem virkeligheden og det fantastiske. Som en af de første kunstnere i Arte Povera kunstbevægelsen satte Prini i sine aktive år et uudsletteligt præg på kunst og kunstkritik i årene efter Arte Poveras gang.

Reserveret men flittig

Kontroversiel og flygtig kan Prini siges at være, en mand, som holdt sin kunst tæt på kroppen, men som trods dette skabte yderst unik og tankevækkende kunst. Med en fascination for sanselighed og oplevelse, bestod Prinis værker blandt andet af at tage tusindvis af fotografier og videooptagelser over lange perioder, indtil hans kamera gik i stykker. Et andet fokuspunkt var på det rumlige og placeringen inde i et begrænset rum, noget som han udforskede ved at ramme rum eller områder op med neonlys eller ved at visualisere geografiske placeringer af både virkelige og imaginære værker på et kort.

En sen hyldest

I modsætning til nogle kunstnere i hans tid var Prinis værker ikke ofte udstillede, og han producerede talrige værker, som først i årene efter hans død i 2016 så dagens lys i udstillinger. Hans venskab med Arte Povera kunstneren, Mario Merz, er siden blevet hyldet i en central udstilling kaldet Archivio Emilio Prini hos kunst organisationen, Fondazione Merz. Trods den sene hyldest til den fantastiske og provokerende kunstner er der ikke desto mindre talrige fantastiske værker at opleve, og Prinis vision omkring realitet og oplevelser har stået distancen gennem tidens gang.

 

 

Værker af Emilio Prini er udstillet her:

HEART – Museum of Contemporary Art

 Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: