Åben i dag: 10 - 20

Eva Sten Christensen

Eva Sten Christensen

Som en kunstner med mange talenter er Eva Sten Christensen (1969–) en kunstner, hvis repertoire strækker sig vidt og bredt og således gør hendes kunstvirke til noget ganske unikt. Selvom hun nu bor i København så er hun uddannet i England på City of Bath College-Foundation Course og senere på Chelsea School of Arts. Hun har udstillet talrige stedet særligt i norden og er medstifter af kunstsamarbejdet, Skulpturi.

Bredt råderum over materialer

Eva Sten Christensen er hovedsageligt skulptør, installationskunstner, og papirkunstner, hun benytter ofte en arkitektonisk stil i hendes værker. Begreber som struktur, funktion, og rum som omdrejningspunkter, samt forskydninger og bearbejdninger af velkendte former kan betegne hendes kunstneriske tilgang. Med brug af mange typer af materialer og medier spænder Christensens kunstvirke sig vidt og hendes brug af materialer er blandt andet gulvtæpper, jernrør, sytråd, sten, stof og træ, mm. noget som betyder at hendes værker har en utrolig artistisk og æstetisk variation.

Readymades og hverdagsobjekter

Efter tilværelse og uddannelse i Storbritannien udspringer Christensens praksis blandt andet fra den engelske skulpturtradition, hvor brugen af ’readymades’, og et udvidet materialefelt i 80’erne og 90’erne, definerede et nyt og åbent skulpturbegreb. Ved at forskyde og bearbejde hverdagsobjekter og materialer fra deres oprindelige funktion og udtryk, bryder Eva Steen Christensen således vores almindelige opfattelse af de ting, vi kender og skaber således en ny perception af virkelighed og forventninger til materialer.

 

Værker af Eva Sten Christensen er udstillet her:

Birk Centerpark


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: