Åben i dag: 10 - 20

Giovanni Anselmo

Giovanni Anselmo

Med den filosofi, at kunst varer for evigt og at værker kan være forbundet, kan ét værk og én idé forblive et sammenspil til evig tid. Det er sådan den italienske kunstner Giovanni Anselmo (1934–) præsenterer sine værker – som ét levende organisme, der udvikler sig og vokser sig større, altid forbundet i højere og lavere grad til hinanden.

En refleksion af tidens gang

Som en central medspiller af Arte Povera kunstbevægelsen, er Anselmos materialer ofte ydmyge og relativt nemme at komme til. Hans skulpturer er iøjnefaldende kombinationer af cementblokke og tekstil. Der er også hans smukke og tankevækkende installationer, hvor organiske og naturlige elementer som træ og planter møder det livløse og kolde materiale i form af cement, sten, eller metal. Disse kombinationer af organisk og uorganisk viser deres placering i tiden – det organiske er kan ændres, hvor det uorganiske er urokkeligt. Således viser Anselmos værker effekten af tidens gan og naturen.

Kunst i konstant transformation

Fordi Anselmo ser sin kunst som levende er han ikke en kunstner, som er bleg for at redigere i kreationer eller helt at genskabe nye versioner af dem. For Anselmo er der noget særligt i idéen om det evige men også det ubestemte og det udefinerede. Den konstante transformation i Anselmos værker skaber et livligt billede af den transformation, som findes i alt på Jorden. Intet er evigt, alting forandrer sig, og det smukke er i at finde meningen ved dette.

 

Værker af Giovanni Anselmo er udstillet her:

HEART – Museum of Contemporary Art


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: