Åben i dag: 10 - 20

Giulio Paolini

Giulio Paolini

Det er ikke alle kunstnere, der gør en dyd ud af at vise deres inspiration og forbindelse til datidens kunst, men dette er blandt andet hvad der skiller italienske Guilio Paolini (1940 –) ad fra andre kunstnere som deltog i Arte Povera kunstbevægelsen. Paolinis kunst er nemlig præget af forbindelsen mellem nutid og datid, og hvordan fortiden spiller en rolle i nutiden.

Det uundgåelige bånd mellem nyt og gammelt

Paolinis værker er et møde mellem datidens materialer og temaer, samt moderne kunsts skarpe former, nyskabende æstetik og symbolik. Der skabes en kommentar omkring værdien af det gamle, det forglemte, og det, som er frisk i erindringen. Man kan ikke flygte fra ens forbindelse til fortiden, derfor bør man lære af den.

En oplevelse fra kunstnerens synspunkt

Paolini udfordrer forventningerne af værket ved at forvrænge det kendte uden helt at miste motivet. Værker som han har lavet har bestået af ikke blot selve værket, men processen i dets tilblivelse. Ved konstant at forlænge, justere, udvide, eller forsinke skabelsen af værker efterlades beskueren i en evig tilstand af forventning og foregribelse – en følelse, som Paolini mener er netop den følelse, som kunstneren oplever under enhver kreation af et værk. 

 

Værker af Guilio Paolini er udstillet her:

HEART – Museum of Contemporary Art


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: