Åben i dag: 10 - 20

Giuseppe Penone

Giuseppe Penone

Der er sjældent noget så inderligt og ærligt som forholdet mellem mennesket og naturen – på trods af at mennesket løfter sig over naturen, er mennesket blot er en del af naturen, vores væsener er nøjagtigt så organiske som en træstub i skoven. Med denne filosofi bruger italienske Giuseppe Penone hans fantastiske håndværk til at vise harmonien mellem mennesket og natur. 

Et naturligt billedsprog

Som en del af Arte Povera bevægelsen er Penones materialer ydmyge og kan til tider synes simple. Men gennem hans evne til nøjsomt at forme illusionen om mindre figurer skåret ind i en træstamme, er der ingen tvivl om Penones artistiske evner og det fine billedsprog der kan ses i hans værker. Penone holder sig ofte til den helt bare natur i form af træstubbe- og stammer, enten formet til at lave nye motiver eller skrællet bort for at give blik ind til det skrøbelige unge træ som stammen engang tilhørte. 

Verden gennem hans øjne

Et af hans mest ikoniske værker er performanceværket, ‘Rovesciare I propri occhi’ [At omvende øjet] (1970), hvor han iførte sig refleksive kontaktlinser, lod sig fotografere, og derefter tillod beskueren iagttage verden gennem hans øjne. Samtidig var han selv ude af stand til at se ud på beskueren gennem linserne. Gennem hans arbejde med både naturen og indblik i verden, viser Penone hans betagelse af den rå verden – den, som skjuler intet og holder intet igen.

 

 

Værker af Giuseppe Penone er udstillet her:

HEART – Museum of Contemporary Art


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: