Åben i dag: 10 - 20

Jaume Plensa

Jaume Plensa

Udfoldelser på eksistentielt plan

Både stort og småt fortæller de grafiske figurer og meningsfulde motiver i Jaume Plensas (1955–) en historie om mennesket og dets forhold til sindet. Kærlighed, fortvivlelse, erindring, og sprogets magt er universelle temaer, som Plensa portrætterer i hans spændende former og motiver. Med et udgangspunkt som skulptør udforsker han eksistens i sine mest simple former – det fysiske og det spirituelle. Disse temaer afspejles i Plensas værker, hvor hans fascination af grafiske og geometriske mønstre indvikles i det naturlige og det organiske i et spil mellem virkelighed og fantasi – det fantastiske i hans værker og vision møder det virkelige i den fysiske verden. 

Ny permanentudstilling midt i Herning

Plensa er kendt for sine installationsværker, som har haft fundet hjem over hele verden. Mange af disse værker tager særlig interesse i mennesket og menneskelig kultur. Et af hans nyeste værker Herning Doors er et værk, som man kan opleve ved blot at tage en tur ned af Hernings indre by. Værket tager form af 21 døre placeret offentligt tilgængeligt på vægge rundt omkring i Herning midtby. Ligesom mange andre af Plensas værker reflekterer Herning Doors mennesket, her i særdeleshed menneskets moralitet, dogme, og sind – med artikler fra Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, skrevet som et digt på hver eneste dør. Her kommer mennesket og vores moralske koder i højsædet med noget af det mest lavpraktiske, men også mest fundamentale, der findes – hvordan vi behandler hinanden. Går man turen rundt i Herning by og finder hver dør lærer man om, hvad det betyder at leve i harmoni med hinanden.

 

Gå turen gennem Herning og find alle 21 døre i Plensas installationsværk. For mere information omkring Herning Doors klik her.

 

 

Værker af Jaume Plensa er udstillet her:

Herning City


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: