Åben i dag: 10 - 20

Joël Andrianomearisoa

Joël Andrianomearisoa

Flertydigt og mystisk, kærlighed hånd i hånd med vemod, således vil man opleve de mørke og dragende værker af malagasiske kunstner, Joël Andrianomearisoa (1977 –). Først uddannet på kunstskole på Madagascar, Andrianomearisoa oplevede hans store kunstneriske udvikling da han i Frankrig fokuserede hans uddannelse mod arkitektoniske studier. Med både dyb kunstnerisk sans og flot håndværk skaber Andrianomearisoa en melankolsk og følelsesladet sanseoplevelse i hans mørke tekstilværker.

Følelsesladede modsætninger

Kærlighed er intet uden følelse, og følelse er endnu mindre uden kærlighed – sådan leger Andrianomearisoa med følelsesoplevelsen der reflekteres i hans værker. Varme og inderlighed møder en skrøbelig kulde, isoleret i en verden af dysterhed og usikkerhed. Andrianomearisoas kunst er en refleksion af geografisk og rumlig frigørelse, begrænsninger giver plads til frihed. Skarpe kanter og stærkt lys skaber skygger og lysreflektioner, der giver associationer til urban arkitektur. Samtidig skaber de bløde materialer og levende former tanker om liv og frihed – en sanselig oplevelse af den urbane by og det åndende liv inden i. 

Veletableret og verdensrejst

Som konceptkunstner har Andrianomearisoas værker set adskillige udstillingssteder over hele kloden, både som solo og gruppeudstillinger. Han udstillede den første Madagascar Pavillion nogensinde ved Venedig Biennalen 2019. Hans kunst kan opleves blandt andet i Paris, Washington, og New York, og han har siden 2001 forfattet 10 bøger omkring kunstteori og hans egne værker.

 

Værker af Joël Andrianomearisoa er udstillet her:

Tekstilmuseet


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: