Åben i dag: 10 - 20

Maria Roosen

Maria Roosen

Når det blot er fantasien, der sætter grænser, er det meget lidt der er umuligt for Hollandske skulptør, Maria Roosen (1957 –). At transformere et materiale til at ligne noget helt andet er nemlig hendes speciale, og med de runde og bløde former skabt af hårde materialer, kan man nemt tvivle på, hvad man iagttager når det kommer til Roosens værker.

Energi i solid form

Roosen er skulptør, men det er ikke kantede former eller store metalfigurer hun skaber. I stedet udforsker Roosen begrænsningerne og mulighederne i hårde, umodellerbare materialer, og former dem til bløde og runde figurer. De ligner sjældent, at de er skabt af materialer som glas og keramik. Hun startede med en interesse i glaspustning da hun ville fremmane den flydende effekt af akvarelmaling i glas. Dette blev da til den kunstform som Roosen selv kalder “energi i solid form”, og som nu er en central del af Roosens kunst. 

Glas i uforudsigelige former

Det er ikke blot akvarel, som Roosens værker afspejler – hendes billedsprog er afspejlet i mennesket og livet, kroppens former og organer. De svulmende former og sarte farver skaber motiver, der er provokerende, inspirerende, og til tider grænsende til vulgære, men uden tvivl umulige at tage øjnene fra. Roosens talent for glaspustning og tekstilkunst har banet vej for adskillige pragtfulde værker og, grundet den til tider uforudsigelige måde materialerne agerer, er selv umiddelbare fejl også en vigtig del af Roosens sprudlende og bemærkelsesværdige kunstværker.

 

Værker af Maria Roosen er udstillet her:

Tekstilmuseet


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: