Åben i dag: 10 - 20

Mathias Dyhr

Mathias Dyhr

En særligt varieret kunstner er billedkunstneren, forfatteren, og kunstkritikeren, Mathias Dyhr (1991–), hvis tvær-æstetiske praksis i den seneste tid har vist sig at pege særligt i retningen af teaterkunsten. Dette er også den type kunst man vil kunne opleve i forbindelse med Dyhrs medvirken i Socle du Monde biennalen, da han står for et fantastisk tredages performanceshow kaldet Idéerne.

Billedhugning og teaterkunst

I forbindelse med Mathias Dyhrs afgang fra billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademiet i 2016 debuterede han også med bogen Skitse til en monografi, en kunstbog, der befinder sig i lige i grænselandet mellem autofiktion og kunstkritik. Derudover har Dyhr siden 2012 drevet kunstnerduoen Mathias & Mathias med Mathias Toubro. De har udstillet i ind- og udland, senest Overgaden – Institut for Samtidskunst, HEART – Herning Museum of Contemporary Art og MUNAL – Museo Nacional de Arte. Som billedhugger vil Mathias Dyhr ofte inkorporere sine kunstværker i hans unikke teaterperformances og bringer kunstværket sammen med performance stykke til således at udvide helhedsoplevelsen til noget sanseligt.

Idéerne og Idéudvikling på Højskolen

Under biennalen vil produktionen af performanceværket Idéerne finde sted på Herning Højskole, hvor Kunstteater også opretter et åbent værksted i højskolens sekskantede teatersal samt en idéudviklingssalon i højhusets penthouselejlighed, hvor kulturelle aktører og dansk erhvervsliv sættes i stævne.  Kunstteater og Dyhr vil desuden have åbne prøver i Skulpturparken i dagene op til premieren, som besøgende kan opleve, skulle de tage turen til Birk Centerpark mens prøverne er i gang.

 

 

Gem datoen for Mathias Dyhrs Idéerne performance med eventkalenderen her.

 

Oplev Idéudviklingssalon og åbent værksted på Herning Højskole her.


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: