Åben i dag: 10 - 20

Muriel Gallardo Weinstein

Muriel Gallardo Weinstein

Kulturelle, geografiske, og sociale forskelligheder væves sammen når tyske interdisciplinære kunstner, Muriel Gallardo Weinstein (1980 –), skaber sine imponerende og farverige tekstilværker.  Hendes ikoniske vævede kurve er  iøjnefaldende, men de er også tankevækkende, deres symbolik tager henblik i mangfoldighed og antropologi og giver et indblik i, hvilke smukke resultater der kan komme af at lade disse forskelle mødes.

Diversitet i hver fiber

Som en af de yngste kunstnere i Socle du Monde, lader Weinstein sin kunst reflektere koncepter som filosofi og antropologi, hun bruger hendes værker til at skabe narrativer omkring virkelighed og bruddet mellem det forventede og det uforudsigelige. Hendes valg af materialer udfordrer den form de forventes af tage, og kan forekomme i flere typer, men mest kendt værende de farverige og varierende stofbånd, som Weinstein binder sammen til kurve og andre tekstilværker. De farverige bånd finder hun blandt forskellige etniske grupper og lokalområder rundt omkring i Berlin, og når de da væves sammen afspejler den færdige kurv de levende etniske folkegrupper, som findes i den tyske hovedstad. 

Gennemtænkt håndværk

Trods hendes relativt korte kunst karriere er Weinstein allerede etableret som en skelsættende og indflydelsesrig kunstner, med adskillige udstillinger rundt omkring i Europa. Med en akademisk uddannelse og indsigtsfulde fremgangsmåde i hendes kunstværker kan Weinsteins skarpe forståelse af verden og dets befolkninger ses i hendes varierede og imponerende artistiske håndværk. 

 

Værker af Muriel Gallardo Weinstein er udstillet her:

Tekstilmuseet


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: