Åben i dag: 10 - 20

Pier Paolo Calzolari

Pier Paolo Calzolari

I spil med elementerne – sådan kan den italienske skulptør, Pier Paolo Calzolaris (1943–) kunst beskrives. Født i Bologna og opvokset i Venedig, Calzolari vandt megen af hans kunstneriske inspiration fra de smukke refleksioner af vand og bygninger, samt byens Byzantinske træk. Disse inspirationer vil man kunne se i hans værker, der ofte bruger lys og lysindfald til at færdiggøre værkernes fulde effekt. Ligesom mange andre kunstnere, som tog del i Arte Povera kunstbevægelsen, bruger Calzolari enkle og ofte ydmyge redskaber og materialer til at skabe sine værker. Dette er ikke blot for at spare penge eller holde værkerne simple, men for at reflektere skrøbeligheden af objekter og materialer, hvor let de ødelægges eller ændres, og hvordan de kan manipuleres til andre former og indtryk.

Inspireret af elementerne

Calzolaris fascination med lys afspejler sig i hans overordnede inspiration af elementerne. I denne forståelse består de af frost, planter, bly, og ild. Disse materialer går igen i hans værker, og blandt hans mest bemærkelsesværdige er performance værker som Mangiafuoco (1979), hvor et rødt lærred med en metalplade får pustet en gigantisk flamme ud på metalpladen i et fantastisk show af den ødelæggende ild kontrolleret i et skrøbeligt sted som i et kunstgalleri. Calzolari viser det kaotiske og ustyrlige ved naturens elementer, men hvordan de kan bøjes med en nænsom hånd indtil de bliver til kunst. 

Aktiv udenfor søgelyset

Det er ikke alle årene siden hans medvirken i Arte Povera, at Calzolari har været aktiv i kunstverdenen, og mellem 1980 til 2010 har han holdt sig udenfor offentlighedens søgelys. I denne tid kreerede han dog stadig, og fremviser nu sine værker i udstillinger over hele verden, ikke mindst i Socle du Monde biennalen som en del af den fantastiske række Arte Povera kunstnere, som viser deres værker under biennalen. 

 

Værker af Pier Paolo Calzolari er udstillet her:

HEART – Museum of Contemporary Art


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: