Åben i dag: 10 - 20

Pino Pascali

Pino Pascali

Kort, men fantastisk intenst – sådan kan man beskrive den unge, italienske kunstner, Pino Pascalis (1935-1968) liv. Med sine spektakulære installationskunstværker og hans tankevækkende performance udstillinger, etablerede han sig som én af de mest indflydelsesrige og hurtigst voksende moderne kunstnere i Italiens efterkrigstid. Efter blot tre år fra hans første soloudstilling var Pascali allerede anerkendt blandt kunstkritikere over hele Italien, og dette var blot begyndelsen på Pascalis tilstedeværelse i kunstverden og det præg han til al tid efterfølgende har sat på den. 

En verden af fantasi og mystik

Pascali bragte, med sit spil mellem både barnlige og alvorlige fremstillinger, et næsten magisk blik ind i en verden af fantasi og mystik. Med forunderlige former, flygtige materialer, og fantastisk håndværk, skabte Pascali både tryllebindende visuelle oplevelser og interessante kommentarer på moderne kunst.

En kort men magisk karriere

I 1968, efter et tragisk trafikuheld på motorcykel, nåede Pascali en alder på kun 32, men hans eftermæle er ikke desto mindre et imponerende bevis på den indflydelse hans korte kunstkarriere har haft på kunstverden. I årene derefter forblev han en fast tilstedeværelse i kunstverden, og formåede endda til dels at forudse den banebrydende kunstbevægelse, Arte Povera, som fik sit gennembrud kort tid efter Pascalis død. 

 

Værker af Pino Pascali er udstillet her:

HEART – Museum of Contemporary Art


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: