Åben i dag: 10 - 20

Holger Reenberg

Holger Reenberg

Foto: Gunnar Merrild 2016

 

Holger Reenberg (f. 1956) er museumsdirektør på HEART- Herning Museum of Contemporary Art (2001-), og projektejer af Socle du Monde.

Han er tidligere museumsinspektør på hhv. Louisiana (1992), Trapholt (1992-94) og Arken – Museum for Moderne Kunst (1994-2001). Holger Reenberg var medlem af Pro Venezia Komiteen i 2000 og kommissær for den danske pavillon på Venedig Biennalen i 2007. Fra 2015 har han været formand for Aftagerpanelet for Det Kongelige Danske Kunstakademi.

 

”Biennalens titel har fået, og får ved åbningen, en ny betydning. Pandemien har, håber vi, tilført os en ny ydmyghed og en erkendelse af vores mentale og kropslige behov for vores medmennesker. ”Welcome back my friends…” er derfor alvorligere ment end det oprindelig var tænkt og det er bl.a. det, der har dikteret udvidelsen med flere samarbejder og ny kuratering.

Vi tror på at vores biennale er den rigtige markering i en ny post-covid verden, hvor gamle begreber som varme, åbenhed, engagement og debat, får nye betydninger og ny relevans. Vi er blevet mindet om vigtigheden af at kunne udtrykke os og samles om kunsten, noget HEART håber at denne biennale i særdeleshed vil fremme hos både deltagere og publikum.” – Reenberg om Socle du Monde 2021Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: