Åben i dag: 10 - 20

Mathias Dyhrs – Idéerne

 

Mathias Dyhr præsenterer: Idéerne

 

 

Idéerne

 

Idéerne blev en dag for store og ubegribelige, og de løsrev sig fra menneskene. Kun et fåtal blev standset fra at stige til vejrs, og de blev tøjret til jorden og sat under varigt opsyn af observatører. Disse idéers dybere betydning er endnu ukendt. Ingen ved, om de er gode eller dårlige, bedrageriske eller måske ligefrem farlige. Vi møder en af de tilbageblevne idéer til en tredages festival, hvor nogle af landets fremmeste hjerner er blevet indbudt til at konkurrere om, hvem der kan fremlægge den mest sandsynlige teori om idéens betydning for en dommerkomité. Vinderen modtager en sekscifret pengepræmie og mandatet til at videreudvikle idéen i det almennyttiges interesse.

 

 

Om

 

Idéerne er Kunstteaters næste store produktion, som inkluderer omkring 50 kunstneriske aktører i en blanding mellem musikdrama og skulpturteater. Værket vil udspille sig i Skulpturparkens smukke rammer, hvor publikum over tre dage introduceres for idéerne i form af store skulpturer, som udgør det centrale omdrejningspunkt for et karaktergalleri spillet af performere fra forskellige scenekunstneriske og musikalske discipliner. Sammen indgår skulpturer og performere i en dramaturgisk fortælling, der kulminerer på sidstedagen.

 

Program

 

Forestilling, 1. episode

Fredag d. 20. august 2021 kl. 19:00
Varighed: ca. 45 min.

 

Intermezzo med udstilling og passiv forestilling

Lørdag d. 21. august 2021 kl. 12:00
Varighed: ca. 300 min.

 

Forestilling, 2. episode

Søndag d. 22. august 2021 kl.16:00
Varighed: ca. 45 min

 

 

 

Idéerne på Højskolen

 

Under biennalen vil produktionen af Idéerne finde sted på HH Herning, hvor Kunstteater opretter et åbent værksted i højskolens sekskantede teatersal samt en idéudviklingssalon i højhusets penthouselejlighed, hvor kulturelle aktører og dansk erhvervsliv sættes i stævne. Kunstteater vil desuden have åbne prøver i Skulpturparken i dagene op til premieren.

 

 

Kunstteater

 

Kunstteater er et multidisciplinært kunstnerisk samarbejdsprojekt, som er stiftet af billedkunstner og instruktør Mathias Dyhr i 2018. Kunstteater står bag en række store produktioner, hvor kunstværker og performere i et udstillings- og forestillingsformat interagerer med hinanden i en samlet fortælling. Senest var Kunstteater aktuel med soloudstillingen og forestillingsserien Alle i Husene på Holstebro Kunstmuseum sommeren 2020

 

 

Støttegivere og samarbejdspartnere for Idéerne:

 

 

 

 

For andre events under Socle du Monde biennalen klik her.


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: