Åben i dag: 10 - 20

Sankt Johannes kirke

Sankt Johannes kirke


Hernings kulturkirke

Sankt Johannes kirke, ofte kendt som blot Johanneskirken, er indviet i 1955, og tegnet af den kgl. bygningsinspektør, Ejnar Packness, hvis konstruktion blev overtaget af hans elev, Søren Jensen, efter Packness’ død i 1952. Denne unikke folkekirke er et varetegn for Hernings kulturelle baggrund og de stærke værdier i fællesskabet og nærområdet. Kirketårnet især skiller sig ud fra andre med dens indre, som i sin tid havde et aktivt vandtårn gemt bag det farvede murværk. I nyere tid bliver vandtårnet ikke benyttet, men tårnet bliver stadig flittigt benyttet til events, forsamlinger, musik, og mange andre aktiviteter både i kirkens tårn og kirkens hovedbygning. Kirkens orgel befinder sig over altereret i kirken og giver kirken et unikt og smukt interiør med dens elegante sammenfletning af træ, messing, og kalkhvide nuancer.

Med sine mange events og faciliteter, udover de bekendte kirkeaktiviteter, bliver kirken besøgt af rigt varierede folkegrupper – noget som har medført til, at Sankt Johannes Kirke nu fungerer som et samlingspunkt for borgere af alle aldre.

Et kendetegn ved kirken er udover det flotte spir og dens unikke silhuet, dens farverige ur på siden af tårnet, hvilket i sit konstruktion blev skabt med en lille fejl, således at ufuldkommenheden reflekterede, at ‘… det er kun Gud, der er perfekt.’

For mere info omkring Sankt Johannes Kirke klik her.

 

Kunstnere som kan opleves her

EL ANATSUI


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: