Åben i dag: 10 - 20

Scene 3 – The Present

Scene 3 – The Present

Scene 3 – Nutiden

 

Piero Manzoni og hans generation af kunstnere ønskede at vise det autentiske liv på museet, vise oprigtighed og ærlighed i kunsten – de ville bringe kunsten ind i den offentlige sphere og væk fra de stive og til tider kvælende rammer af et museum. Således, I forbindelse med Socle du Monde Biennalen, blev den spanske kunstner Jaume Plensa spurgt, om han ville skabe en permanent kunstinstallation her i Herning By. Det blev til 21 aluminiumsdøre, placeret gennem byrummet i en sti, der går fra HEART Museum til Herning Højskole, gennem Herning gågade, for til sidst at ende ved Tekstilmuseet. Når du går på tur blandt dem, kan du læse artiklerne fra FNs verdenserklæring om menneskerettigheder, som er fordelt på hver af det 21 døre. Verdenserklæringen blev vedtaget i 1948 i kølvandet på 2. verdenskrig, og understreger, at menneskerettighederne gælder for alle mennesker hele tiden.

Menneskerettighedserklæringerne er et af de smukkeste og mest emotionelle digte nogensinde skrevet. Hver artikel fungerer som en hånd, der banker på døren til vores hjerter. Artiklen åbner døren til vores sind, så vi kan dele vores drømme, kultur, rigdomme og håb med hinanden. En dør med tolerance og respekt kan fungere som en lygte, der synliggør vores verdens uretfærdigheder, så vi kan rette op på dem. De giver os mulighed for at se og lytte til de mennesker, der er blevet glemt af systemet. Menneskerettighederne er nøglen, så lad os åbne døren!

Jaume Plensa inviterer dig til at banke på døren med sin nye permanente udstilling, Herning Doors, midt i hjertet af Herning.

 

Værket er en gave fra kunstneren og Ny
Carlsbergfondet.

 

 

Benyt dig af Hernings Pop-up gårute for Plensas Herning Doors eller få et interaktivt Google Maps kort over dørene hos linket nedenfor.

 

 

 

Scene 3 kan opleves her

 

HERNING CITY

 

Kunstnere som er del af Scene 7:

JAUME PLENSA


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: