Åben i dag: 10 - 20

Scene 5 & 6 – The Past and the Future

Scene 5 & 6 – The Past and the Future

Scene 5 & 6 – Fortiden og Fremtiden

 

Herning var i sin tid en tekstil- og industriby og bærer endnu præg af denne historie. I dag spiller den traditionelle tekstilindustri og kunstindustrien sammen som et centralt element i oplevelsen af Herning og Hernings kulturhistorie. Anglifabrikken bandt tekstil og kunst sammen og nu er de uadskillelige. Derfor er tekstil traditionen en helt uundværlig del af historien om Herning og kunsten og derfor hyldes den på Herning Tekstilmuseum i form af en lang række fantastiske kunstnere. Kari Anne Helleberg Bahri, Charles LeDray, Jöel Andrianomearisoa, Mahsa Karimizadeh, Muriel Gallardo Weinstein og Maria Roosen laver deres kunst ud af stof, garn, tøj, og andre tekstilmaterialer og skaber med deres utrolige værker en forbindelse til Hernings traditionelle tekstilindustri og den moderne kunst der også præger byens farverige historie.

Men med blikket mod fortiden skal man ikke forglemme at fremtiden altid er blot et skridt længere fremme, den præges af fortiden men er samtidig helt sin egen. Således ses den unikke forbindelse til fortiden i El Anatsuis betagende og spektakulære vævede metaltæpper, vist i Johanneskirken, der i teknikken bag dem er en sart association til traditionelle tekstilmetoder, men i deres materiale reflekteres nutiden og fremtiden i de aflagte metalstykker, der får nyt liv i Anatsuis dygtige hænder. Fortiden flettes sammen med fremtiden – sammen former de historien.

 

 

Scene 5 & 6 kan opleves her

 

TEKSTILMUSEET

 

SANKT JOHANNES KIRKE

 

 

Kunstnere som er del af Scene 5 & 6:

CHARLES LEDRAY |   EL ANATSUI  |   JOËL ANDRIANOMEARISOA  | KARI ANNE HELLEBERG BAHRI   |  MAHSA KARIMIZADEH  |   MARIA ROOSEN   |  MURIEL GALLARDO WEINSTEIN


Socle du Monde Biennale 2021 er støttet af: